وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در استان زنجان با اشاره به افزایش اشتیاق دانشگاههای خارجی و اروپایی برای ایجاد تعامل با دانشگاههای ایران گفت: تعاملات دانشگاهی کشورهای خارجی با دانشگاههای ایران در پسابرجام افزایش یافته است.
به گزارش موج رسا, محمد فرهادی امروز در دیدار با برگزیدگان اعضای شورای دانشگاه زنجان با اشاره افزایش میزان دانشجویان بعد از انقلاب و توسعه آموزشهای عالی در سطح کشور اظهار کرد: در حال حاضر تعداد دانشجویان دانشجویان ما بعد از انقلاب 25 برابر شده و هم اکنون 4 میلیون و 800 هزار دانشجو در سطح کشور وجود دارد.
وی به وجود 76 هزار هیئت علمی در دانشگاههای سراسر کشور گفت: در حال نیز 2 هزار و 880 واحد موسسه آموزشی عالی در کشور فعال است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه ارتقای کیفیت در دانشگاهها یکی از موضوعات مهمی است که در کشور به ویژه در این دولت مطرح است افزود: بر همین اساس طرح آمایش آموزش عالی مطرح شد و برنامه گفتمان آموزش عالی نیز در این خصوص تهیه شده است.
وی با اشاره به اینکه ما باید ساماندهی آموزشهای عالی را داشته باشیم، گفت: رشتهها و ظرفیتها به ترتیب براساس نیاز محل، منطقه، استان و کشور و در نهایت در حوزه بینالمللی باید باشند و براین اساس نیز دانشگاههای ما رتبه بندی نیز خواهند شد.
فرهادی با بیان اینکه آموزشها مهارتی از اولویت برنامهها بوده و در برنامه ششم نیز مورد توجه قرار گرفته است، ابراز کرد: در این راستا نیز در ستاد برنامههای اقتصادی حوزه دانشگاهی و علم و فناوری 4 برنامه به تصویب رسیده است.
وی با اشاره به اینکه امسال ورودی آموزشهای عالی در سطح کشور کاهش یافته است، افزود: امسال صندلیهای خیلی از دانشگاهها خالی مانده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: این امر در همه دانشگاههای دولتی، نیمه دولتی و آزاد و غیر انتفاعیها وجود داشت.
وی با بیان اینکه با وجود این شرایط در دانشگاهها باید به سمت ساماندهی برویم و این موضوع نیز در بحث برنامههای اقتصاد مقاومتی نیز مطرح است، بیان کرد: ارائه آموزشها به صورت کاربردی در اولویت قرار دارد.
فرهادی با اشاره به اینکه با توجه به ظرفیت استان زنجان در بخشهای کشاورزی صنعت و معدن دانشگاهها نیز باید به سمت توسعه آموزشها در این سمت باشند، ابراز کرد: در بخش همکاریهای علمی و بینالمللی نیز در استان زنجان اقداماتی خوبی آغاز شده است.
وی با تاکید بر افزایش تعاملات با دانشگاهها داخلی و خارجی گفت: این اقدام باید از اولویتهای دانشگاهها باشد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه در پسابرجام اقبال خیلی از کشورها در ایجاد تعلامات دانشگاهی با کشور ما هستند، گفت: این تعاملات در چند سال گذشته وجود داشت ولی خیلی از آنها در حرف باقی میماند ولی در یک سال گذشته خیلی از اینها اشتیاق زیادی برای ایجاد این تعاملات را نشان دادند.
وی افزود: ایجاد دورههای آموزشی مشترک با دانشگاههای کشورهای دیگر مانند ایتالیا، فرانسه، آلمان، کره، چین و ژاپن به عمل در آمده است.
فرهادی با اشاره به اینکه آموزشهای مشترک با دانشگاههای این کشورها راه اندازی شده است، افزود: راه اندازی این دورهها نیز در بین دانشگاههای دیگر کشورهای اروپایی مانند سوئد، بلژیک عملی شده است.
وی با بیان اینکه باید از ظرفیتها و صندلیهای خالی دانشگاهها در پذیرش دانشجویان غیر ایرانی استفاده شود، گفت: این موضوع نیز در دیدار با مقام معظم رهبری نیز مطرح شده و این موضوع نیز مورد تایید رهبر انقلاب هم است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه زمینه نیز برای پذیرش دانشجویان غیر ایرانی فراهم است، افزود: بسیاری از مشکلات و موانع نیز در این راستا وجود داشت که تقریبا برطرف شده است.
انتهای پیام/ع